luni, martie 17, 2008

Stapani sau Sclavi ?



Dumnezeu a facut cerurile si pamantul. Apoi, ne-a facut pe noi oamenii, dar nu ne-a facut oricum. Ne-a facut dupa chipul Sau si ne-a facut stapani peste tot pamantul, peste tot ceea ce El a creat. Stapani peste animale, peste pasari, flori, apa si vant... El ne-a facut cu ratiune, sentimente si vointa.

Sentimentele...?! E un lucru frumos. Dumnezeu le-a creat si le-a pus acolo in inima noastra. Ele sunt o parte din noi. Sunt sentimente frumoase, curate, nobile, sentimente de iubire, bucurie ; dar sunt si sentimente mai putin frumoase, de amaraciune, tristele, ura, egoism...
Traim intr-o lume in care exista probleme, lucruri si situatii care ne fac sa suferim. Si, de cele mai multe ori, realitatea grava este ca, nu numai ca sunt atat de profunde, dar ne afecteaza asa de mult ca ne coplesesc fiinta. Si mergand mai departe, mai grav decat atat, este ca ne lasam coplesiti de aceste sentimente nemaiputand sa privim dincolo de ele. Stam cu ochii atintiti in pamant fara sa mai putem vedea ca Dumnezeu este langa noi. Suntem tristi si pe fata noastra nu se mai vede acea seninatate, bucurie, iar acea mica scanteie din privirea noastra....pare sa se fi stins ; o cauti si n-o mai gasesti.
Ce se intampla ? Sentimentele care sunt o parte din noi ne stapanesc ele pe noi ? Ne coordoneaza viata dupa cum vor ele ? Ne lasam tarati, robiti precum sclavii ? Oare, suntem sclavi ?... Nu! Noi suntem STAPANI! Dumnezeu ne-a facut stapani, nu stapaniti. El ne-a dat putere ca sa ne putem ridica deasupra tuturor problemelor, suferintelor, grijurilor.
Domnul Hristos a spus : „Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi.”
Noi L-am cunoscut, deci suntem liberi, liberi ca pasarea cerului!
Viata-i o lupta si trebuie sa luptam. Sa ne ridicam chiar daca suntem doborati. Sa nu ne lasam invinsi. Nu suntem singuri, El este cu noi.

Dumnezeu n-a produs niciodata sclavi, El a facut si face numai oameni LIBERI!

Dumnezeu este un Dumnezeu al imposibilului si primindu-l pe El, fiind copii ai Lui, am intrat si noi in sfera aceasta a imposibilului.


___________

postat de LoveGod

Niciun comentariu: